معرفی انواع لوله فاضلابی برای لوله کشی در ساختمان
معرفی انواع لوله فاضلابی برای لوله کشی در ساختمان
ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع لوله ها که برای در نصب سیستم فاضلاب کاربرد دارند آشنا کنیم.
لوله فاضلاب بوش فیت: این نوع لولهها در واقع جدیدترین نسل لولههای فاضلاب هستند نسبت به سایرین نصب و راه اندازیاش با سرعت بالاتری انجام میشود و برای لوله کشی قسمتهای مختلف ساختمان کاربرد دارد. این لولهها در سایزها بسیار متنوعی در بازار یافت میشود و همچنین استفاده از این لولهها خطر نشت را کاهش میدهد و هنگام نصب نیز نیازی نیست لوله خشک باشد.
لولههای پلی اتیلن: این نوع لولهها سالهای بسیاری است که برای نصب سیستم فاضلاب کاربرد دارد و بیشتر برای سیستم فاضلاب شهری استفاده میشود و به کارگیری آن در سیستم فاضلاب کشی ساختمان سالها است که منسوخ شده است. این لولهها وزن نسبتا سبکی دارند و از نظر قیمت هم بسیار به صرفه است به همین دلیل است که سالهاست به عنوان یکی از پر فروشترین مصالح ساختمانی به فروش میرسید. این لولهها بسیار سبک هستند و اصلا زنگ نمیزنند و در برابر پوسیدگی بسیار مقاوم هستند اما نصب آن بسیار سخت است ولی باز نسبت به لولهها چدنی سریعتر نصب میشود. در محل اتصال معمولا رسوب میگیرد.
لولههای پلیکا: به این لولهها یو پی وی سی نیز گفته میشود و بسیار در صنعت لوله کشی کاربرد دارد. این لولهها را میتوان مدل به روز شدهی پی وی سی به شمار آورد و بسیار شبیه لولههای پلیکا است. با این وجود که این لولهها بسیار با کیفیت هستند و سالهاست که آزمون خود را پس دادهاند اما شاید به دلیل قیمت بالا آن را انتخاب نکنند و سایر انواع لولهها را به لولههای پلیکا ترجیح دهند.
لوله فاضلاب فولادی گالوانیزه: این لولهها برای آبرسانی و فاضلاب کاربرد دارد ولی بیشترین نوع کاربرد این نوع لولهها برای سیستم تهویه است. این لولهها از فولاد نرمی ساخته میشوند که در ساختن آن ورقه فولاد را با فشار داخل قالب عبور داده و درز آن را جوش میدهند و سپس آنها را جهت افزایش مقاومت در برابر اسیدها و زنگ زدگی گالوانیزه میکنند. این لولهها نسبت به لولههای آهنی در برابر اسید مقاومت کمتری دارند.
لولهها فاضلابی دو جداره کاروگیت: این لولهها دو جداره هستند و مقاومت بسیار بالایی دارند و بیشترین کاربرد آن در نصب فاضلاب شهری و فاضلاب ساختمانها است.
لولههای فاضلاب چدنی: این نوع لولهها از چدن ریخته شده ساخته میشود و معمولا بر حسب نوع کاربرد آن آلیاژ شکل و طول لوله متفاوت است. و اغلب در سیستم فاضلاب شهری برای جمع کردن آبهای سطحی کاربرد دارد. این لولهها تا حدودی منسوخ شدهاند و در واقع در زمرهی نسل اول لولههای فاضلاب کشی است. اما با این وجود نسبت به لولههای آهنی دیگر بسیار ارزان تر هستند و همچنین قابلیت این را دارند تا در دستگاه تراکم هوا استفاده شوند. اما یکی از عیبهای لوله چدنی این است که وزن آنها بسیار سنگین است و نصب آن کمی دشوار است و متاسفانه در برابر مواد شیمایی مقاومت بالایی ندارد و به همین دلیل زنگ میزند.
لولههای فاضلاب بتنی: این نوع لوله مقاومت بالایی دارند و یکی از بهترین و مقاومترین لولههای فاضلاب محسوب میشود که سالهاست از رونق نیفتاده است و علاوه بر این لولهها بتنی با محیط زیست هم سازگار است و بر خلاف لولههای پلاستیکی اصلا قابلیت اشتعال ندارد.