15
خرداد
انواع لوله های فاضلاب
انواع لولههای فاضلاب
سیستم فاضلاب کشی در تمام واحدهای مسکونی و تجاری برای خارج کردن آب فاضلاب از داخل به خارج از ساختمان نصب و راهاندازی میشود. بنابراین باید در نصب و استفاده از ابزار آلات مناسب باید دقت کافی به خرج داده شود.یکی از ابزار آلات مورد نیاز برای فاضلاب کشی در واحدهای مختلف لولهها هستند که در انواع و جنسهای مختلف ساخته میشود. در حال حاضر لولههای پلی اتیلن و پی وی سی یکی از پر کاربردتربن لولهها هستند که برای انواع فاضلابکشیها استفاده میشود.
انواع لولههای کاربردی در فاضلابکشی
همان طور که پیشتر به آن اشاره کردیم لولهها دارای انواع مختلف هستند که با توجه به هدف مورد نیاز به کار گرفته میشوند. ما در این بخش دربارهی پر کاربردترین انواع لولهها و شیوهی استفاده از آنها صحبت میکنیم.
- لولههای گالوانیزه: این لولهها معمولا در دو نوع فولادی گالوانیزه و آهنی گالوانیزه تولید می شوند و از نوع فولادی آن گاهی برای آبرسانی و گاهی نیز برای تخلیه فاضلاب استفاده می شود ولی کاربرد اصلی آنها برای تهویه است. این لولهها از فولاد نرمی ساخته میشود که در ساختن آن ورقه فولاد را با فشار داخل قالب عبور دادهاند و بعد درز آن را جوش دادهاند. بعد از آن هم آنها را برای این که مقاومتشان افزایش در برابر اسیدها و زنگزدگی گالوانیزه میکنند. این لولهها معمولا در برابر انواع اسیدها مقاومت کمتری دارند. در مورد لولههای آهنی گالوانیزه باید گفت که رنگ این نوع لولهها معمولا تیره و خاکستری است. جنس این لولهها آهن سفید نورد شده است که درز آن توسط دستگاههای درز جوش به هم جوش داده میشود و بعد لوله را در فلز مذاب فرو میبرند . دومین نوع لولههای فاضلاب لولههای چدنی است که جنس آن از چدن ریختهگری است. این لولهها اغلب در سیستم لولهکشی فاضلاب و برای جمعآوری آبهای سطحی استفاده میشود. این لولهها تا حدودی منسوخ شده و کاربرد زیادی ندارد. در کل این نوع لولههای گالوانیزه فولادی و آهنی مقاومت و استحکام بالایی در برابر فشار خارجی دارند و نسبت به لولههای فلزی کمتر فرسوده میشوند و قمیت آنها هم نسبت به لولههای آهنی مناسبتر و به صرفهتر است. اما در مقابل وزن سنگینی دارند و تحت تأثیر مواد شیمیایی زنگ میزنند.
- لولههای پلی اتیلن: یکی دیگر از انواع لولههایی که برای سیستم لولههای فاضلاب کاربرد دارند لولههای پلی اتیلن هستند این لولهها نسبت لولههای چدن دارای مزیتهای بیشتری دارند مثلا این لولهها نسبت به لولههای چدنی وزن کمتری دارند و در نتیجه استفاده از آن سادهتر است. علاوه بر این زنگ نمیزنند و در برابر پوسیدگی مقاومتر هستند اما یکی از عیبهای لولههای پلی اتیلن این است که در محل جوش به سمت داخل و خارج زائده دارد میشود و در محل اتصال نیز رسوب میگیرد.
- لوله پلیکا یا پی وی سی: لولههای پلیکا به دلیل قیمت پایین یکی از پر طرفدارترین لولهها برای سیستم لولهکشی فاضلاب است. این لولهها وزن کمی دارند و در برابر اسید و باز هم مقاومت بالایی دارند و اصلا رسوب نمیکنند و زنگ هم نمیزنند. اما به دلیل این که بسیاری از برندها این لولهها را با دیوار ضخامت کمتری تولید میکنند در طول زمان خشک میشوند و میشکنند و زمانی که ساختمان نشت میکند و احتمال این وجود دارد که لولهها از آب بندی خارج شود.
- لولههای فاضلاب مسی: این لولهها زمانی برای خطوط فاضلاب استفاده میشدند اما اکنون به دلیل گران بودن و احتمال زنگ زدگی کاربرد ندارد.
- لولههای فاضلاب سفالی: این لولهها سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند اما بعد از مدتی باید تعویض شوند.
- لولههای پوشیفت: این لولهها نسل آخر لولهها هستند و نبست به پی وی سی در برابر شکنندگی و پوسیدگی قابل اعتمادترند.