به سایت رسا تاسیسات خوش آمدید.در صورت بروز هر گونه مشکل با ما در تماس باشید.

۱۰نکته در رابطه با لوله های آهنی

09 فروردین

۱۰نکته در رابطه با لوله های آهنی

 10نکته در رابطه با لوله های آهنی

انسان فطرتا موجودی کمال گرا است و به همین دلیل همواره در پی آن بوده است که بتواند روز به روز با تحقیق و بررسی چه در زمینه علوم انسانی و اجتماعی و چه در زمینه علوم طبیعی و فیزیکی و… درهای جدیدی از علم را به سوی خود باز کند، همان طور که در گذشته سیستم‌های انتقال مایعات وجود نداشتند و امروزه شاهد این هستیم که دائما سیستم‌های جدیدی ساخته می‌شوند و یا مدل های قدیمی به روز رسانی می‌شوند تا نقص‌هایی که در گذشته داشته‌اند برطرف شود و محصولاتی تولید شوند که حداکثر کارایی را داشته باشند.

انواع مایعاتی که در حال حاضر توسط لوله‌ها حمل می‌شوند شامل آب، گاز، بنزین، نفت، میعانات پتروشیمی، فاضلاب و… است که در هر کدامشان بسته به ویژگی‌های مورد نیاز، لوله‌های خاصی استفاده می‌شود.

لوله‌هایی که در حال حاضر در بازار وجود دارند شامل لوله‌های آهنی، پلاستیکی، چند لایه، چدنی، بتنی و… هستند و ما در این مقاله قصد داریم صرفا در رابطه با لوله‌های آهنی صحبت کنیم.

 

 

نکته یک) مقاومت دمایی بالا: لوله‌های آهنی این توانایی را دارند که بتوانند در مقابل دماهای زیاد از خودشان مقاومت نشان دهند و تغییر شکل ندهند، در واقع آهن نقطه ذوب خیلی بالایی دارد و تا جایی که دما به نقطه ذوب آن برسد می‌تواند تحمل دمایی داشته باشد.

نکته دو) فیزیک قوی: آهن از جمله فلزاتی است که مقاومت فیزیکی بسیار بالایی دارد و یک انتخاب بسیار خوب برای مکان‌هایی است که نیاز است لوله‌ها فشار بسیار بالایی را تحمل کنند، لوله‌های آهنی به دلیل این که در مقابل تغییر شکل بسیار مقاوم هستند، از آسیب‌هایی که در مراحل ساخت، انتقال، نصب و…ممکن است رخ دهد مصون می‌مانند و این خود یک مزیت است، زیرا از ایجاد ضایعات به خوبی جلوگیری می‌کند.

نکته سه) غیر قابل نفوذ: در لوله‌های آهنی هیچ گونه راهی برای نفوذ اکسیژن وجود ندارد و جایی که اکسیژن وجود نداشته باشد، هیچ موجود زنده ای قدرت رشد نخواهد داشت، پس احتمال رشد گیاهان مختلف و باکتری‌ها و قارچ‌ها در داخل لوله‌ها تقریبا صفر است و این ویژگی باعث شده است که این لوله‌ها عمر بیشتری داشته باشند.

نکته چهار) ثبات طولی: لوله‌های اهنی نسبت به تغییرات دما حساسیت زیادی از خود نشان نمی‌دهند و به همین دلیل از انبساط و انقباض شدید که می‌تواند به ساختار لوله آسیب وارد کند و باعث ترکیدگی آن شود در امانند.

نکته پنج) ضد آتش: لوله‌های آهنی مانند لوله‌های پلاستیکی نیستند که با قرار گرفتن در معرض شعله آتش تغییر شکل بدهند، به همین دلیل در هنگام آتش سوزی یکی از مطمئن ترین انتخاب‌ها هستند.

نکته شش)خوردگی: لوله‌های آهنی را معمولا با با لایه ای می‌پوشانند وبه آن‌ها لوله‌های گالوانیزه می‌گویند، گالوانیزه کردن باعث می‌شود که این لوله‌ها در مقابل خوردگی حفظ شوند.

نکته هفت) عدم شکل پذیری: همان طور که گفتیم لوله‌های آهنی بسیار سخت هستند و نمی‌شود به راحتی در آن‌ها تغییر شکل ایجاد کرد.

نکته هشت) افت فشار: لوله‌های فلزی به دلیل وجود حفره‌های ریز کوچکی که در لایه داخلی آن‌ها وجود دارد، سطح صافی ندارند و همین باعث شده است که در رسوب گیری بسیار مستعد باشند.

نکته نه) وزن زیاد: لوله های فلزی وزن زیادی دارند وهمین باعث شده است حمل و نقل آن‌ها با سختی روبه رو شود.

نکته ده) اتلاف دمایی زیاد: لوله‌های آهنی ، بدلیل ساختار رسانایی که دارند به راحتی گرما را منتقل می‌کنند و باعث اتلاف دما می‌شوند.

 

 

کاربرد لوله‌های آهنی

در بالا تمامی نکات لازم در رابطه با لوله‌های آهنی را برایتان گفتیم، اما موضوع دیگری که لازم است در رابطه با آن بدانید، کاربرد لوله‌های آهنی است. لوله‌های آهنی به دلیل ساختار خاصی که دارند برای انتقال بسیاری از سیالات مورد استفاده قرار می‌گیرند که از میان آن‌ها می‌توانیم به تاسیسات انتقال آب آشامیدنی اشاره کنیم، زیرا این نوع لوله‌ها می‌توانند به خوبی آب آشامیدنی را از نظر بهداشتی سالم نگه دارند. از لوله‌های آهنی برای مصارفی مانند لوله‌های فاضلاب نیز گاهی استفاده می‌شود.

اهمیت استفاده از لوله‌های آهنی بر کسی پوشیده نیست و آن‌ها مصارف بسیار گسترده ای داشته اند، اما در حال حاضر با آمدن محصولات جدید با بازدهی بالاتر مصارف این نوع لوله‌ها به مرور کمرنگ‌تر شده است، زیرا لوله‌های جدید تر توانسته اند معایب این نوع لوله‌ها را به خوبی پوشش دهند.